Darált sertéshússal töltött gombócok,gombás szószban

2010.07.31. 15:51 urbine75

 Hozzávalók:
 

  • 20 dkg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag porélesztő
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg kolozsvári szalonna/füstölt/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 kávéskanál egész kömény
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:A lábasban kipirítjuk az apró kockákra vágott szalonna felét.1 fej finomra vágott vöröshagymát rárakunk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát és kevés erős paprikát adunk hozzá. Alaposan lepirítjuk, reszelt fokhagymával/3 gerezd/ízesítjük. Kivesszük a lábasból és hagyjuk hűlni.

Az előzőleg héjában megfőtt burgonyából,lisztből,tojásból,só,bors,porélesztő illetve kevés víz hozzáadásával egy tésztát gyúrunk. A lábasban maradt szaftban lepirítjuk a maradék szalonnát, hozzáadjuk a másik felaprított hagymát, a tv paprikát és a paradicsomot. Miután megpirult megszórjuk pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Ekkor rakjuk bele a maradék zúzott fokhagymát és egész köményt és 5 percig forraljuk.

Közben kinyújtjuk a tésztát, négyzeteket vágunk, majd a húsos tölteléket a közepébe helyezve gombócokat formázunk. Ezeket a pörköltalapba rakjuk, s ha szükséges, öntünk hozzá még vizet, hogy a gombócokat ellepje. Ha kell, utánaízesítjük a levet és 8-10 perc alatt megfőzzük, majd kiemeljük a léből. Beletesszük a nagy cikkekre vágott gombát. Amikor megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, s visszarakjuk a gombócokat. Petrezselyemmel díszíthetjük.

 

 

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr642189420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása