Bécsi fokhagymás csirkecomb szalonnás zsemlegombóccal

2010.02.21. 10:35 Urbijoe
 Hozzávalók:
 
  • 8 db csirkecomb
  • olaj
  • só 
  • bors
  • liszt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 húsleveskocka
  • 1 tejföl

A combokat befűszerezzük ,lisztezzük és az olajba tesszük. Mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét,leveskockát,pici vizet,pici lisztet és visszarakjuk a combokat. Készre pároljuk, s tejföllel beforraljuk. Közben elkészítjük a zsemlegombócokat:4 db zsemlét apró kockákra vágunk, vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk. 2db zsemlét apróra vágva olajon pirítunk meg. Ezt összekeverjük 5 dkg sült szalonnával,1 tojással és 1 ek. liszttel. Gombócokat formálunk belőle és kifőzzük sós vízben.

 

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr231777588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása