Bécsi fokhagymás csirkecomb szalonnás zsemlegombóccal
- 8 db csirkecomb
- olaj
- só
- bors
- liszt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 húsleveskocka
- 1 tejföl
A combokat befűszerezzük ,lisztezzük és az olajba tesszük. Mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét,leveskockát,pici vizet,pici lisztet és visszarakjuk a combokat. Készre pároljuk, s tejföllel beforraljuk. Közben elkészítjük a zsemlegombócokat:4 db zsemlét apró kockákra vágunk, vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk. 2db zsemlét apróra vágva olajon pirítunk meg. Ezt összekeverjük 5 dkg sült szalonnával,1 tojással és 1 ek. liszttel. Gombócokat formálunk belőle és kifőzzük sós vízben.
Címkék: főételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.