Húsos-babos egytál
Hozzávalók:
- 1,2 kg kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 7-8 ek. olaj
- 1 kg darált hús
- 2 zacskó chili con carne fix
- 2 doboz kidney-bab konzerv
- 40 dkg burgonya
- pirospaprika
- köménymag
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:A megtisztított és megmosott burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. A kétféle hagymát apróra felkockázzuk, és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a darálthúst, és állandóan kevergetve 10 percig pirítjuk. Sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük, majd a zsiradékból kivesszük. A kelkáposztát a visszamaradt zsiradékon 10 percig pároljuk, és köménymaggal,sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a darált húst, és 5 dl vízzel felöntjük. Belekeverjük a chili con carne fix port, és besűrítjük.Végül a burgonyát és a lecsöpögtetett babot is hozzáadva felfőzzük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Címkék: főételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.