Húsos-babos egytál

2010.02.21. 14:49 urbine75

Hozzávalók:

  • 1,2 kg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 7-8 ek. olaj
  • 1 kg darált hús
  • 2 zacskó chili con carne fix
  • 2 doboz kidney-bab konzerv
  • 40 dkg burgonya
  • pirospaprika
  • köménymag
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:A megtisztított és megmosott burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. A kétféle hagymát apróra felkockázzuk, és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a darálthúst, és állandóan kevergetve 10 percig pirítjuk. Sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük, majd a zsiradékból kivesszük. A kelkáposztát a visszamaradt zsiradékon 10 percig pároljuk, és köménymaggal,sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a darált húst, és 5 dl vízzel felöntjük. Belekeverjük a chili con carne fix port, és besűrítjük.Végül a burgonyát és a lecsöpögtetett babot is hozzáadva felfőzzük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

 

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr741778217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása