Tejszínes Charlotte
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek. por-vagy kristálycukor
- 6 ek. rétesliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
Ebből piskótatekercset készítek.Én dupla adagból kettőt szoktam készíteni,majd baracklekvárral megkenem. Egy 13 cm magas,28 cm átmérőjű kerek tálat alufóliával kibélelek,s a felvágott tekercsekkel kirakom a szélét és az alját.A tetejénél hagyok kb. 1 cm peremet.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 l tejszín
- 2 cs.főzhetős pudingpor/vaníliás v.tejkaramellás v.tejszín ízű/
- 8 dl tej
- 1 cs. /25g/zselatin
- 8 ek.cukor
Elkészítjük a pudingot 7dl tejjel és a cukorral,majd hozzáadjuk az 1 dl tejben feloldott zselatint,s picit hűtjük. Felverjük a tejszínt és beleforgatjuk a pudingba.Ezt öntjük a piskótával bélelt tálba,tetejét betakarjuk piskótatekerccsel,az egészet letakarjuk,s hűtőbe tesszük pár órára.Utána kerek tálra vagy tortaformára borítjuk,lehúzzuk róla a fóliát.
Díszíthetjük tejszínhabbal és pírított mandulaforgáccsal.Díszítés előtt bevonhatjuk vékonyan színtelen tortazselével,ettől szép fényes lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.