Tejszínes Charlotte

2010.02.21. 13:29 urbine75

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. por-vagy kristálycukor
  • 6 ek. rétesliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

Ebből piskótatekercset készítek.Én dupla adagból kettőt szoktam készíteni,majd baracklekvárral megkenem. Egy 13 cm magas,28 cm átmérőjű kerek tálat alufóliával kibélelek,s a felvágott tekercsekkel kirakom a szélét és az alját.A tetejénél hagyok kb. 1 cm peremet.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 l tejszín
  • 2 cs.főzhetős pudingpor/vaníliás v.tejkaramellás v.tejszín ízű/
  • 8 dl tej
  • 1 cs. /25g/zselatin
  • 8 ek.cukor

Elkészítjük a pudingot 7dl tejjel és a cukorral,majd hozzáadjuk az 1 dl tejben feloldott zselatint,s picit hűtjük. Felverjük a tejszínt és beleforgatjuk a pudingba.Ezt öntjük a piskótával bélelt tálba,tetejét betakarjuk piskótatekerccsel,az egészet letakarjuk,s hűtőbe tesszük pár órára.Utána kerek tálra vagy tortaformára borítjuk,lehúzzuk róla a fóliát.
Díszíthetjük tejszínhabbal és pírított mandulaforgáccsal.Díszítés előtt bevonhatjuk vékonyan színtelen tortazselével,ettől szép fényes lesz.

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr101778012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása