Uborkás rakottas

2010.02.21. 15:13 urbine75

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 vöröshagyma
  • olaj
  • 48 dkg darálthús/bármilyen húsból/
  • 3 db kígyóuborka
  • 4 dl húsleves/kockából/
  • 8 ek ketchup
  • 4 dl tejföl
  • 6 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval,borssal és pirospaprikával ízesítjük. A megtisztított kígyóuborkát megmossuk, felszeleteljük és a hússal együtt kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a húslével,hozzáadjuk a ketchupot és 4 ek.kivételével a tejfölt, majd felfőzzük. Sózzuk,borsozzuk,paprikával ízesítjük. Végül hozzáadjuk a megmosott,megtisztított és cikkekre vágott paradicsomot is, és összeforraljuk. A kaprot megmossuk,felaprítjuk, és a rakottasra szórjuk. Néhány kanál tejföllel és kevés kaporral díszítjük. Párolt rizs illik hozzá.


 

 

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr421778275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása