Uborkás rakottas
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 vöröshagyma
- olaj
- 48 dkg darálthús/bármilyen húsból/
- 3 db kígyóuborka
- 4 dl húsleves/kockából/
- 8 ek ketchup
- 4 dl tejföl
- 6 db paradicsom
- 1 csokor kapor
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval,borssal és pirospaprikával ízesítjük. A megtisztított kígyóuborkát megmossuk, felszeleteljük és a hússal együtt kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a húslével,hozzáadjuk a ketchupot és 4 ek.kivételével a tejfölt, majd felfőzzük. Sózzuk,borsozzuk,paprikával ízesítjük. Végül hozzáadjuk a megmosott,megtisztított és cikkekre vágott paradicsomot is, és összeforraljuk. A kaprot megmossuk,felaprítjuk, és a rakottasra szórjuk. Néhány kanál tejföllel és kevés kaporral díszítjük. Párolt rizs illik hozzá.
Címkék: főételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.