Vajas süti portugál módra

2010.02.21. 14:12 urbine75

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g leveles tészta
  • 1 tojássárga
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát valamivel nagyobbra egy A4-es papírlapnál.Kenjük meg tojássárgával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.Tekerjük fel a tésztát,vágjuk kb.2,5 centis karikákra,fektessük le és enyhén lapogassuk meg.Nyújtsuk ki őket kistányér nagyságú vékony lapokra.Muffinforma alját vajazzuk és lisztezzük,majd mindegyikre egy-egy tésztalapot borítunk,jól odanyomkodjuk.200 °C-os sütőben 15 percig aranybarnára sütjük,s a kosárkákat megtöltjük krémmel.

Hozzávalók a krémhez:

  • 12 db tojás
  • 8 kávéskanál méz
  • 1 cs.vaníliáscukor
  • 1 narancs héja
  • 6 dl tejszín

A tojásokat felverjük a mézzel,a vaníliával és a reszelt narancshéjjal.Ezalatt egy vastag falú lábasban hevítsük majdnem forrásig a tejszínt.Öntsük azzonal a többi hozzávalókhoz,közben egy habverővel verjük gyorsan 30 másodpercig.Most öntsük vissza a lábasba,tegyük közepes lángra folytonos kevergetés mellett.Még jobb,ha gőz felett keverjük,amíg joghurt sűrűségű lesz.Ha kicsit hűlt,töltsük a kosárkákba.Amint bőrösödik a teteje,1 marék kristálycukorból és 3 ek. vízből készített karamellt csurgatunk rá,ami ha kihűlt,ropogós lesz.

 

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr71778120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása