Vajas süti portugál módra
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g leveles tészta
- 1 tojássárga
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát valamivel nagyobbra egy A4-es papírlapnál.Kenjük meg tojássárgával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.Tekerjük fel a tésztát,vágjuk kb.2,5 centis karikákra,fektessük le és enyhén lapogassuk meg.Nyújtsuk ki őket kistányér nagyságú vékony lapokra.Muffinforma alját vajazzuk és lisztezzük,majd mindegyikre egy-egy tésztalapot borítunk,jól odanyomkodjuk.200 °C-os sütőben 15 percig aranybarnára sütjük,s a kosárkákat megtöltjük krémmel.
Hozzávalók a krémhez:
- 12 db tojás
- 8 kávéskanál méz
- 1 cs.vaníliáscukor
- 1 narancs héja
- 6 dl tejszín
A tojásokat felverjük a mézzel,a vaníliával és a reszelt narancshéjjal.Ezalatt egy vastag falú lábasban hevítsük majdnem forrásig a tejszínt.Öntsük azzonal a többi hozzávalókhoz,közben egy habverővel verjük gyorsan 30 másodpercig.Most öntsük vissza a lábasba,tegyük közepes lángra folytonos kevergetés mellett.Még jobb,ha gőz felett keverjük,amíg joghurt sűrűségű lesz.Ha kicsit hűlt,töltsük a kosárkákba.Amint bőrösödik a teteje,1 marék kristálycukorból és 3 ek. vízből készített karamellt csurgatunk rá,ami ha kihűlt,ropogós lesz.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.