Varázslatos sarkok

2010.02.21. 10:30 Urbijoe

 Hozzávalók a piskótához: 

  • 6 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg darált mák
Krém:
 
  • 1 tasak zselatin/10g/
  • 60 ml rum
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg bármilyen ízű lekvár
  • 2,5dl tejszín/pl.Hulala/
  • 1 ek.porcukor/ha Hulala tejszínt használsz,nem kell bele porcukor/
Máz:
 
2db tortabevonó
15dkg porcukor
víz
ételszínezék
Elkészítés:A tojássárgáját a porcukorral és a van.cukorral krémesre keverjük.A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra verjük és a sárgájához adjuk.A lisztet és mákot a masszához keverjük.Ezt sütőpapírral bélelt tepsibe/30x35/öntjük és közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük.Ha kisült,kihűlés után 3 részre vágjuk,megtöltjük a krémmel és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Krém:A zselatint a rummal elkeverjük és oldódásig melegítjük,majd a fahéjjal együtt a lekvárhoz adjuk,kihűtjük.A tejszínt felverjük a porcukorral,majd a lekváros masszához adjuk.
A tortacsíkot hosszában kettévágjuk és egyenlő háromszögekre szeleteljük úgy,hogy minden vágás előtt a kést forró vízbe mártjuk és letöröljük.Bevonjuk tortabevonóval.
A porcukrot keverjük össze pár csepp ételfestékkel és annyi vízzel,hogy enyhén folyós masszát kapjunk.Én nylonzacskóba szoktam tenni,a sarkát picit kivágom,s a sütikre csurgatom bármilyen mintában.
 

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr71777570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása