Virslis lángos
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 db közepes főtt krumpli
- 3-4 dl tej
- kb.5 pár virsli
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 kiskanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben. A liszthez hozzákeverjük a sót,az áttört burgonyát,az élesztőt, s annyi langyos tejet, amennyivel közepes lágyságú tésztát készíthetünk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A virsliket először keresztben, majd hosszában kettévágjuk. Olajos kézzel kis darabot nyújtok a tenyerembe, belerakok egy virslit, s hengert formálok belőle. Bő olajban, lassú tűzön mindkét oldalát világos barnára sütjük.
Címkék: sós aprósütemények falatkák
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.