Virslis lángos

2010.03.07. 18:01 urbine75

 Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db közepes főtt krumpli
  • 3-4 dl tej
  • kb.5 pár virsli

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 kiskanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben. A liszthez hozzákeverjük a sót,az áttört burgonyát,az élesztőt, s annyi langyos tejet, amennyivel közepes lágyságú tésztát készíthetünk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A virsliket először keresztben, majd hosszában kettévágjuk. Olajos kézzel kis darabot nyújtok a tenyerembe, belerakok egy virslit, s hengert formálok belőle. Bő olajban, lassú tűzön mindkét oldalát világos barnára sütjük.

 

Címkék: sós aprósütemények falatkák

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr681816759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása