Kakaós csiga

2010.03.14. 14:56 urbine75

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • egy csipet só
  • 1 ek. cukor
  • szükség szerint tej a dagasztáshoz

Töltelék:

  • 10 dkg margarin
  • 3 ek. porcukor
  • 1 ek. natúr kakaópor

A sütéshez kell még 2 dkg zsír,2 dl vaníliás cukorral édesített tej.

Elkészítés: Az élesztőt az 1 ek. cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal,sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már szálas a tészta beledolgozzuk az olajat is. Liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott margarin felével, meghintjük a kakaós porcukorral és összesodorjuk. Éles késsel másfél ujjnyi szeletekre vágjuk,és a csigákat zsírozott tepsibe fektetjük szorosan egymás mellé. Megöntözzük a maradék margarinnal és hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük és készre sütjük. Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk.

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr501838947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása