Kakaós csiga
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- 1,5 dl tej
- 2 ek. olaj
- egy csipet só
- 1 ek. cukor
- szükség szerint tej a dagasztáshoz
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 3 ek. porcukor
- 1 ek. natúr kakaópor
A sütéshez kell még 2 dkg zsír,2 dl vaníliás cukorral édesített tej.
Elkészítés: Az élesztőt az 1 ek. cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal,sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már szálas a tészta beledolgozzuk az olajat is. Liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott margarin felével, meghintjük a kakaós porcukorral és összesodorjuk. Éles késsel másfél ujjnyi szeletekre vágjuk,és a csigákat zsírozott tepsibe fektetjük szorosan egymás mellé. Megöntözzük a maradék margarinnal és hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük és készre sütjük. Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.