Kijevi krémes
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 30 dkg margarin
Ezt összegyúrom, s 3 akkora lapot nyújtok belőle,amekkora a tepsi hátlapja/34x35cm/.
Tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg durvára darált vagy tört dió
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem,megkenem vele a még nyers lapokat,amiket a tepsi hátlapjára helyeztem.
Tetejüket megszórom a dióval és sütöm.
Krém:
- 110 gr vaníliás pudingpor /főzhető/
- 7 dl tej
- 2 tojássárgája
- 35 dkg margarin
- 35 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A tejet a pudinggal a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzöm,kicsit hűlni hagyom.A margarint a porcukorral kihabosítom és összekeverem a főzött krémmel.
Megkenem a lapokat.A tetejére nem kell krém.Másnap szeletelem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.