Kijevi krémes

2010.03.14. 14:19 urbine75

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 30 dkg margarin

Ezt összegyúrom, s 3 akkora lapot nyújtok belőle,amekkora a tepsi hátlapja/34x35cm/.

Tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg durvára darált vagy tört dió

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem,megkenem vele a még nyers lapokat,amiket a tepsi hátlapjára helyeztem.
Tetejüket megszórom a dióval és sütöm.

Krém:

  • 110 gr vaníliás pudingpor /főzhető/
  • 7 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 35 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tejet a pudinggal a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzöm,kicsit hűlni hagyom.A margarint a porcukorral kihabosítom és összekeverem a főzött krémmel.
Megkenem a lapokat.A tetejére nem kell krém.Másnap szeletelem.


 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr821838885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása