Csokoládés tekercs
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg kakaó
A csokoládékrémhez:
- 4 dl tejszín
- 10 dkg bármilyen csokoládé/tej,ét,fehér/
Elkészítés:
A tojássárgákat 10 dkg porcukorral felverjük,aztán hozzáadjuk a kakaót,és azzal is jól elkeverjük.A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük,és beleforgatjuk a kakaós masszába.A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe/34x35cm/simítjuk,és 10 percig forró sütőben sütjük.Kivesszük a sütőből,nedves ruhát terítünk rá,a sütőpapírral együtt feltekerjük,és hűlni hagyjuk.A krémhez felmelegítjük a tejszínt/de nem forraljuk/,beletördeljük a csokoládét,s addig keverjük,amíg a csokoládé
megolvad.Lehűtjük,majd habbá verjük.A tésztát kitekerjük,megkenjük a krémmel,majd a sütőpapírról leválasztva újra feltekerjük és 2 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor megszórjuk porcukorral,vagy ha marad a krémből,azzal vonjuk be.Én még reszelt csokit szórtam a tetejére.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.