Búbos hússzeletek
Hozzávalók 12 szelet húshoz:
- 12 szelet sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 30 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg gomba
- 8 kis konzerv májkrém
- 5 db főtt tojás
- 2 db tojás
- 3 zsemle
- majoranna,petrezselyem
- grillfűszer
- só,bors
- olaj
A húsokat előbb egy kicsit kiklopfolom, megszórom grillfűszerrel és olajos tepsibe
fektetem. Letakava alufóliával majdnem készre sütöm. Addig elkészítem a "búbot".
A hagymákat apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem, s rádobom a szintén apróra
vágott szalonnát. Amikor megpirult, hozzáadom a felaprított gombát és ha megpuhult
sózom, borsozom, majorannával,petrezselyemmel ízesítem. A főtt tojásokat felkockázva
belekeverem. A zsemléket vízbe vagy tejbe áztatom és a gombához morzsolom. Végül a májkrémet és a nyers tojásokat is hozzáadom. Ezt pakolom a kisült húsokra, megszórom reszelt sajttal, majd addig sütöm tovább, míg a sajt megpirul rajta. Rizibizivel vagy sült krumplival tálalom.
Címkék: főételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.