Mascarpone torta sütés nélkül

2010.04.18. 16:19 urbine75

 Hozzávalók:

  • 40 dkg vajas vagy édes keksz
  • 15 dkg margarin
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 ek. porcukor
  • 2,5 dl habtejszín + 1 dl a díszítéshez
  •  gyümölcs/kivi,barack vagy eper/
  • rum-vagy mandulaaroma
  • 1 csomag színtelen tortazselé

A kekszet nagyon apróra töröm /én ezt aprítógéppel csináltam/, s összekeverem az olvasztott margarinnal. Belenyomkodom egy 22-24 cm átmérőjű tortaformába és hűtőbe rakom, hogy dermedjen.
A mascarponét felverem a porcukorral, egy másik tálban a tejszínt is kemény habbá verem, s a mascarponéhoz keverem. Ízlés szerint ízesítem aromával. Ezt a krémet a kekszre kenem, tetejére cikkekre vágott gyümöcsöt rakok. A tortazselét a tasakon leírtak alapján elkészítem, és ha már nem forró, rákanalazom a gyümölcsre.1-2 órára hűtőbe rakom, s utána fogyasztom.

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr411931849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása