Mascarpone torta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 40 dkg vajas vagy édes keksz
- 15 dkg margarin
- 50 dkg mascarpone
- 6 ek. porcukor
- 2,5 dl habtejszín + 1 dl a díszítéshez
- gyümölcs/kivi,barack vagy eper/
- rum-vagy mandulaaroma
- 1 csomag színtelen tortazselé
A kekszet nagyon apróra töröm /én ezt aprítógéppel csináltam/, s összekeverem az olvasztott margarinnal. Belenyomkodom egy 22-24 cm átmérőjű tortaformába és hűtőbe rakom, hogy dermedjen.
A mascarponét felverem a porcukorral, egy másik tálban a tejszínt is kemény habbá verem, s a mascarponéhoz keverem. Ízlés szerint ízesítem aromával. Ezt a krémet a kekszre kenem, tetejére cikkekre vágott gyümöcsöt rakok. A tortazselét a tasakon leírtak alapján elkészítem, és ha már nem forró, rákanalazom a gyümölcsre.1-2 órára hűtőbe rakom, s utána fogyasztom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.