Rumos-diós kocka
Piskóta hozzávalói:
- 6 db tojás
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 2 ek.baracklekvár
- 9 ek. víz
- 1 cs. sütőpor
- 24 db babapiskóta
- 6 adag cukrozott,lehűtött fekete kávé/5 dkg cukor, rumaroma ízlés szerint/
Krém hozzávalói:
- 3 cs.főzhető vaníliás pudingpor
- 45 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 45 dkg margarin
Rumos szirup:
- 1 dl víz
- 5 dkg cukor
- rumaroma/ízlés szerint
A tojások sárgáját a cukorral, lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lekvárt,a sütőporral elkevert lisztet,a diót és végül adagokban hozzákeverjük
a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe/26x36cm/öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kisült, kettévágjuk.
A rumos sziruphoz a vízből és cukorból sűrű szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a rumaromát.
Ezzel meglocsoljuk a piskótalapokat.
A krémhez a vanília pudingot a tejben megfőzzük, lehűtjük.A margarint habosra keverjük a
porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
Az egyik lapot megkenjük a krém egyharmadával, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótákat, újra krém jön s rátesszük a másik piskótalapot. Ezt is megkenjük krémmel,
megszórjuk vagdalt dióval és reszelt fehér csokival.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.