Rumos-diós kocka

2010.10.25. 11:55 urbine75

 Piskóta hozzávalói:

 

  • 6 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek.baracklekvár
  • 9 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 24 db babapiskóta
  • 6 adag cukrozott,lehűtött fekete kávé/5 dkg cukor, rumaroma ízlés szerint/

Krém hozzávalói:

  • 3 cs.főzhető vaníliás pudingpor
  • 45 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 45 dkg margarin

Rumos szirup:

  • 1 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • rumaroma/ízlés szerint

A tojások sárgáját a cukorral, lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lekvárt,a sütőporral elkevert lisztet,a diót és végül adagokban hozzákeverjük
a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe/26x36cm/öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kisült, kettévágjuk.
A rumos sziruphoz a vízből és cukorból sűrű szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a rumaromát.
Ezzel meglocsoljuk a piskótalapokat.
A krémhez a vanília pudingot a tejben megfőzzük, lehűtjük.A margarint habosra keverjük a 
porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
Az egyik lapot megkenjük a krém egyharmadával, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótákat, újra krém jön s rátesszük a másik piskótalapot. Ezt is megkenjük krémmel,
megszórjuk vagdalt dióval és reszelt fehér csokival.
 

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr222397090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása