Tejszínes gesztenyetorta
Piskóta hozzávalói:
- 7 db tojás
- 7 ek.cukor
- 4 ek.liszt
- 3 ek.kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd a sárgákat.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kakaóport. Ezt a tojásos masszába forgatjuk
óvatosan. 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kisütjük, majd hűlés után
3 lapba vágjuk. Én laponként sütöttem meg.
Erre a következő krém kerül: 1 dl forró vízben 10 g zselatint feloldunk. 50 dkg gesztenye-
masszát összekeverünk 4 ek. porcukorral, ízlés szerint rumaromával. Belecsurgatjuk a
kihűlt zselatint, s hozzákeverünk 8 dl habbá vert tejszínt/Hulala/.
Az oldalát darált keksszel vonom be. Tetejét reszelt gesztenyemasszával, s tejszínnel díszítem, csokoládét csurgatok rá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.