Tejszínes gesztenyetorta

2010.10.25. 16:56 urbine75

 Piskóta hozzávalói:

  • 7 db tojás
  • 7 ek.cukor
  • 4 ek.liszt
  • 3 ek.kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd a sárgákat.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kakaóport. Ezt a tojásos masszába forgatjuk
óvatosan. 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kisütjük, majd hűlés után
3 lapba vágjuk. Én laponként sütöttem meg.

Erre a következő krém kerül: 1 dl forró vízben 10 g zselatint feloldunk. 50 dkg gesztenye-
masszát összekeverünk 4 ek. porcukorral, ízlés szerint rumaromával. Belecsurgatjuk a 
kihűlt zselatint, s hozzákeverünk 8 dl habbá vert tejszínt/Hulala/.
Az oldalát darált keksszel vonom be. Tetejét reszelt gesztenyemasszával, s tejszínnel díszítem, csokoládét csurgatok rá.

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr642397834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása