Tejszínes túrótorta

2010.10.25. 12:57 urbine75

 Hozzávalók a pskótához:

  • 2 db tojás
  • 2 ek.cukor
  • 2 ek.liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,s tovább verjük.
Hozzákeverjük a sárgáját,végül óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába/26cm-es/ simítjuk,előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem akarunk sütni,akkor gyorsabban is készíthetünk tortaalapot:40 dkg édes kekszet
ledarálunk és 15 dkg olvasztott margarinnal összekeverjük.Ezt nyomkodjuk bele a papírral
bélelt formába és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 cs.főzhető vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl víz
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 20 g zselatin
  • 6 dl tejszín
  • fél citrom reszelt héja

A pudingport a hideg vízben feloldjuk,felforraljuk,kihűtjük.A túrót összetörjük,elkeverjük a
cukorral,vaníliás cukorral és apránként belekeverjük a pudingot.A zselatint feloldjuk 1,5 dl
forró vízben,s ha langyos,a krémbe keverjük.A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő
krémbe keverjük.Ezt kenjük a tortaalapra,tetejét kirakjuk bármilyen gyümölccsel/én felezett konzerv őszibarackot vágtam vékony szeletekre/,s leöntjük 1 cs.-a leírás szerint elkészített-színtelen tortazselével.Díszíthetjük tejszínhabbal,csokidíszekkel.Én pukkanós
nylonra öntöttem olvasztott csokit,majd háromszögekre vágtam.
 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr432397224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása