Tejszínes túrótorta
Hozzávalók a pskótához:
- 2 db tojás
- 2 ek.cukor
- 2 ek.liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,s tovább verjük.
Hozzákeverjük a sárgáját,végül óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába/26cm-es/ simítjuk,előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem akarunk sütni,akkor gyorsabban is készíthetünk tortaalapot:40 dkg édes kekszet
ledarálunk és 15 dkg olvasztott margarinnal összekeverjük.Ezt nyomkodjuk bele a papírral
bélelt formába és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 cs.főzhető vaníliás pudingpor
- 2,5 dl víz
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 20 g zselatin
- 6 dl tejszín
- fél citrom reszelt héja
A pudingport a hideg vízben feloldjuk,felforraljuk,kihűtjük.A túrót összetörjük,elkeverjük a
cukorral,vaníliás cukorral és apránként belekeverjük a pudingot.A zselatint feloldjuk 1,5 dl
forró vízben,s ha langyos,a krémbe keverjük.A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő
krémbe keverjük.Ezt kenjük a tortaalapra,tetejét kirakjuk bármilyen gyümölccsel/én felezett konzerv őszibarackot vágtam vékony szeletekre/,s leöntjük 1 cs.-a leírás szerint elkészített-színtelen tortazselével.Díszíthetjük tejszínhabbal,csokidíszekkel.Én pukkanós
nylonra öntöttem olvasztott csokit,majd háromszögekre vágtam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.