Kókuszos rumos szelet
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 10 ek. kristálycukor
- 10 ek. liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- kb.6 ek. lekvár
Kakaós töltelékhez:
- 37,5 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 6 ek. kakaópor
- 30 dkg darált keksz
- 1,5 dl tej
- fél rumaroma
Kókuszos krémhez:
- 60 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 37,5 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
Elkészítés:Az 5 tojásfehérjét felverjük, hozzáadva 5 ek. kristálycukrot, továbbverjük.
Belerakjuk a tojások sárgáját, végül a szódabikarbónával elkevert 5 ek. lisztet.Tepsiben
kisütjük. Ugyanigy megsütjük a másik piskótát.
A kakaós töltelékhez a margarint habosra keverjük a porcukorral. A kekszet összekeverjük
a kakaóval, a tejjel, a rumaromával, 2 ek. baracklekvárral, majd a margarinos krémet
összekeverjük vele. A piskótát lekenjük vékonyan lekvárral. Erre rányomkodjuk a kekszes
masszát, majd ezt is lekenjük lekvárral és ráhelyezzük a másik piskótalapot. A kókuszkrémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral. A tejet felforraljuk, majd
belekeverjük a kókuszreszeléket és együtt főzzük,kihűtjük. A vajas krémhez hozzákeverjük
a kókuszt, majd a piskóta tetejére kenjük. Díszíthetjük csokireszelékkel, csokifigurákkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.