Csokitorta fondant bevonattal
8 db tojásból, 8 ek.kristálycukorból, 8 ek.lisztből, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával
26 cm-es piskótát sütünk, majd három lapra vágjuk.
Krém: 1 cs. csokipudingot főzünk a zacskón látható utasítás szerint. Mielőtt besűrűsödne,
keverjünk bele 2 ek. kakaót, 10 dkg étcsokit. Felverünk 5 dl Hulala tejszínt, s hozzákeverjük
a pudingot. Ezzel töltjük meg a piskótát, s kívülről is bekenjük a krémmel, majd bevonjuk
nyújtható fondanttal.
Fondant:1,5 ek. zselatin, 9 ek. víz, 1,5 ek. margarin, 3 ek. méz, 3 ek.étkezési kukoricakeményítő, porcukor, amennyit felvesz.
A zselatint felolvasztjuk a vízben vízgőz felett, hozzáadjuk a mézet, margarint. Az átszitált
porcukorhoz /kb.fél kiló/ adjuk a keményítővel együtt és gyúrni kezdjük. Keverhetünk bele mandulaaromát / ettől marcipánra fog hasonlítani a fondant /. A porcukrot folyamatosan adagoljuk hozzá, s ha ragad, bekenhetjük a kezünket margarinnal. Tetszés szerint színezhetjük.
Tipp: Én Wilton ételfestékkel színeztem, amit az Ázsia Bt.nevű boltban vettem.Kiadós, mert nagyon kevés kell belőle. Én egy fogpiszkáló segítségével kentem a masszába.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.