Feketeerdő torta
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 ek. kristálycukor
- 4 ek. finomliszt
- 2 ek. rétesliszt
- 2 ek. kakaó
- 0.5 dl víz
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Ebből 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, és három lapra vágjuk.
Egy üveg meggybefőtt levével felfőzünk 1 cs.vaníliás pudingport, amihez 5 ek.cukrot és
1 kk.fahéjat kevertünk. Ezzel megkenjük az alsó lapot. Pár szem meggyet félreteszünk a díszítéshez, a többit ketté osztjuk, és felét rárakjuk a meggyzselére. Felverünk 9 dl Hulala
tejszínt, egy keveset elteszünk a díszítéshez, a maradék felét rákenjük a meggyre.
Majd újra piskóta jön, erre meggyzselé, meggyszemek, és tejszín. Az utólsó lapot is ráhelyezzük, körbekenjük a krémmel, beszórjuk az oldalát csokidarabkákkal.A félretett
tejszínt elfelezzük, felébe kevés kakaóport keverünk, s habzsákba téve díszítjük.Rárakjuk
a meggyszemeket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.