Feketeerdő torta

2011.03.06. 11:30 urbine75

 Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 ek. rétesliszt
  • 2 ek. kakaó
  • 0.5 dl víz
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna

Ebből 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, és három lapra vágjuk.
Egy üveg meggybefőtt levével felfőzünk 1 cs.vaníliás pudingport, amihez 5 ek.cukrot és  
1 kk.fahéjat kevertünk. Ezzel megkenjük az alsó lapot. Pár szem meggyet félreteszünk a díszítéshez, a többit ketté osztjuk, és felét rárakjuk a meggyzselére. Felverünk 9 dl Hulala
tejszínt, egy keveset elteszünk a díszítéshez, a maradék felét rákenjük a meggyre.
Majd újra piskóta jön, erre meggyzselé, meggyszemek, és tejszín. Az utólsó lapot is ráhelyezzük, körbekenjük a krémmel, beszórjuk az oldalát csokidarabkákkal.A félretett
tejszínt elfelezzük, felébe kevés kakaóport keverünk, s habzsákba téve díszítjük.Rárakjuk 
a meggyszemeket.
 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr262714721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása