Habos mákos
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 db tojássárgája
- 2 ek.tejföl
- 1 kk. sütőpor
- 1 cs. vaníliáscukor
Összegyúrom, kinyújtom, s egy 23 x 31 cm-es magas falú tepsiben félig megsütöm.
Közben elkészítem a máktölteléket:
40 dkg mákot 25 dkg porcukorral, 3 dl tejjel, rumaromával, reszelt citromhéjjal és 1 mk. fahéjjal felfőzünk. Ezt rákenjük a linzertésztára, s visszatesszük a sütőbe 10-15 percre.
7 tojásfehérjét habbá verünk 25 dkg porcukorral, csipet sóval, majd vízgőz felett továbbverjük és rákenjük a mákra. A sütőben még addig sütjük, amig barnulni nem kezd a teteje. Inkább szárítsuk úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.