Habos mákos

2011.03.06. 15:10 urbine75


Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek.tejföl
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliáscukor

Összegyúrom, kinyújtom, s egy 23 x 31 cm-es magas falú tepsiben félig megsütöm.
Közben elkészítem a máktölteléket:
40 dkg mákot 25 dkg porcukorral, 3 dl tejjel, rumaromával, reszelt citromhéjjal és 1 mk. fahéjjal felfőzünk. Ezt rákenjük a linzertésztára, s visszatesszük a sütőbe 10-15 percre.
7 tojásfehérjét habbá verünk 25 dkg porcukorral, csipet sóval, majd vízgőz felett továbbverjük és rákenjük a mákra. A sütőben még addig sütjük, amig barnulni nem kezd a teteje. Inkább szárítsuk úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1002715493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása