Kinder pingui
Piskóta hozzávalói:
- 1 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 1/4 l tej
- 4 dkg kakaó
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
Krém hozzávalói:
- 4 dl habtejszín /Hulala/
- 1 cs. /25 g/ étkezési zselatin
- 2 dl tej
- 3 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. kristálycukor
- 2 ek. méz
- közepébe és a tetejére 20 dkg tortabevonó
Elkészítés: A tojást kikeverjük a cukorral és a margarinnal. A liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. Ezt a tejjel felváltva a margarinos masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe /kb.35x35 cm/ öntjük. Közepes hőfokon kisütjük, majd kettévágjuk.
A krémhez a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel és a zselatinnal. A tejszínt habbá verjük, s hozzákeverjük a langyosra hűlt tejet.
A krém felét rákenjük az egyik tésztalapra, majd a kevés tejjel és margarinnal olvasztott csokoládét rácsurgatjuk, elsimítjuk. A maradék krémet rákenjük, rátesszük a másik lapot
és lekenjük a maradék csokival.
Megjegyzés:a krémet gyorsan kell a tésztára kenni, mert ahogy hűl hamar dermed és nehéz elsimítani a tésztán.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.