Kinder pingui

2012.04.23. 20:04 urbine75

 Piskóta hozzávalói:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 1/4 l tej 
  • 4 dkg kakaó
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

 Krém hozzávalói:

  • 4 dl habtejszín /Hulala/
  • 1 cs. /25 g/ étkezési zselatin
  • 2 dl tej
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 ek. méz
  • közepébe és a tetejére 20 dkg tortabevonó

Elkészítés: A tojást kikeverjük a cukorral és a margarinnal. A liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. Ezt a tejjel felváltva a margarinos masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe /kb.35x35 cm/ öntjük. Közepes hőfokon kisütjük, majd kettévágjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel és a zselatinnal. A tejszínt habbá verjük, s hozzákeverjük a langyosra hűlt tejet.
A krém felét rákenjük az egyik tésztalapra, majd a kevés tejjel és margarinnal olvasztott csokoládét rácsurgatjuk, elsimítjuk. A maradék krémet rákenjük, rátesszük a másik lapot
és lekenjük a maradék csokival.
Megjegyzés:a krémet gyorsan kell a tésztára kenni, mert ahogy hűl hamar dermed és nehéz elsimítani a tésztán.


 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr824469142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása