Tejszínes mascarpone torta
Hozzávalók:
- Tészta:
- 6 db tojás
- 8 ek. kristálycukor
- 1 dl olaj
- 12 ek. víz
- 1 cs. sütőpor
- 12 ek. liszt
- 4 ek. kakaó
Krém:
- 500 g mascarpone
- 1/2 l habtejszín
- 100 g + 3 ek. porcukor
- 8 dkg kristálycukor / lehet barna is/
- 3 dkg margarin
- 30 ml tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá varjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
Három felé osztva, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítva kisütjük.
A krémhez felverjük a tejszínt a mascarponéval és 3 ek. porcukorral.
Karamell: egy lábasban a kristálycukrot felolvasztjuk a vajjal, aranybarnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék porcukrot.
A lapokat megkenjük a krémmel. Tetejére is krém kerül, majd rácsurgatjuk a karamellt.
Címkék: sütemények desszertek torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.