Tejszínes mascarpone torta

2012.07.17. 20:03 urbine75

Hozzávalók:

 

  • Tészta:
  • 6 db tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 12 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 ek. liszt
  • 4 ek. kakaó

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 1/2 l habtejszín
  • 100 g + 3 ek. porcukor 
  • 8 dkg kristálycukor / lehet barna is/
  • 3 dkg margarin
  • 30 ml tej

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá varjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
Három felé osztva, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítva kisütjük.

A krémhez felverjük a tejszínt a mascarponéval és 3 ek. porcukorral. 
Karamell: egy lábasban a kristálycukrot felolvasztjuk a vajjal, aranybarnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék porcukrot.

A lapokat megkenjük a krémmel. Tetejére is krém kerül, majd rácsurgatjuk a karamellt.

 

 

 

 

 

Címkék: sütemények desszertek torták

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr564662925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása