Pirított gombás hús tócsnival

2012.07.18. 18:48 urbine75

Hozzávalók 12 főre:

  • 1,5 kg hús
  • 1/2 kg gomba
  • 2 doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db csöves paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 ek. mustár
  • 25 dkg bacon

Tócsnihoz:

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 db tojás
  • só, bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt
Elkészítés:

A bacont kockára vágva lesütöm, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, s megdinsztelem.
A húst belekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral és majdnem puhára főzöm. Közben a gombát apróra vágom és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a húshoz, majd kevés liszttel elkevert 1 doboz tejföllel sűrítem. A tócsnival tálalom.
A tócsnihoz lereszelem a burgonyát, hozzáadom a tojásokat, ízlés szerint fűszerezem és annyi lisztet adok hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 

pala.jpg

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr364664835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása