Pirított gombás hús tócsnival
Hozzávalók 12 főre:
- 1,5 kg hús
- 1/2 kg gomba
- 2 doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db csöves paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 ek. mustár
- 25 dkg bacon
Tócsnihoz:
- 1,5 kg burgonya
- 3 db tojás
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- liszt
A bacont kockára vágva lesütöm, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, s megdinsztelem.
A húst belekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral és majdnem puhára főzöm. Közben a gombát apróra vágom és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a húshoz, majd kevés liszttel elkevert 1 doboz tejföllel sűrítem. A tócsnival tálalom.
A tócsnihoz lereszelem a burgonyát, hozzáadom a tojásokat, ízlés szerint fűszerezem és annyi lisztet adok hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.