Szülinapi csokitorta
Hozzávalók:
- Tészta:
- 8 db tojás
- 11 ek. kristálycukor
- 1,3 dl olaj
- 16 ek. víz
- 1,5 cs. sütőpor
- 16 ek. liszt
- 5 ek. kakaó
- A krémhez:
- 1 liter tej
- 4 csomag főzhető csokis pudingpor
- 50 dkg Rama margarin
- 30 dkg cukor
- 2 ek. kakaópor
Fondant:
- 1,5 ek. zselatin
- 9 ek. víz
- 1,5 ek. margarin
- 3 ek. méz
- 3 ek.étkezési kukoricakeményítő
- porcukor, amennyit felvesz
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá varjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
Négyfelé osztva, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába laponként kisütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük a tejben, ha kész, tegyünk a pudingra fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, ezt kikeverjük, majd hozzákeverjük a margarint és a kakaóport. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a lapokat ezzel töltjük meg.
A tetejét és az oldalát 12 dkg margarin és 2 ek. porcukor keverékével kenjük meg. Hűtöbe tesszük 1/2-1 órára, s nyújtható fondanttal bevonjuk. Ha dupla mennyiségű fondant készítünk, a maradékot folpackba csomagolva hűtőben hónapokig tárolhatjuk. Sőt egy keveset ételfestékkel /Wilton/ színezhetünk a díszítéshez. Én levél és virág kiszúróformát használtam. A rózsákat úgy készítettem, hogy 5 kis golyócskát gyúrtam, folpack alatt az ujjammal vékony körökké lapítottam. Az egyiket feltekertem a rózsa közepéhez, a többit felváltva lapogassuk rá.
Ha nagyon csúcsosra sikeredik az alja, egy késsel levághatjuk a felesleget.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.