Wonton leves

2014.01.21. 19:03 urbine75

Hozzávalók

Leves:

  • 3 liter alaplé
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3-4 db újhagyma
  • 2 ek. szójaszósz
  • olaj

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 0,7 dl víz
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 db tojás
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés: A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a gyömbérrel ( nem kaptam, helyette mézeskalács fűszerkeveréket raktam bele, amítől egészen pikáns, keleties íze lett ), sóval, borssal, szójaszósszal, készre pirítjuk. 
Az újhagymát felkarikázzuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket, szójaszószt, s felöntjük alaplével, megfőzzük. Közben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást.
A négyzetek közepére kis tölteléket halmozunk, majd félbehajtjuk úgy, hogy háromszöget kapjunk. Széleit lenyomkodjuk, majd a két sarkát összenyomjuk. Belefőzzük a levesbe.

leves.jpg

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr605773912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása